Як чорний чай позитивно впливає на організм людини фото

Як чорний чай позитивно впливає на організм людини

Останнім часом здорове харчування стало дуже популярним. Мабуть, завдяки цій тенденції, зелений чай вийшов у лідери серед напоїв, які приносять користь організму. А як щодо чорного? Адже раніше пили тільки його пили, а про зелений мало хто чув. Чорний чай також корисний. У чому саме проявляється його позитивний вплив? Давайте розберемося.

Корисні речовини в складі

Виробляється і чорний, і зелений чай з ідентичної сировини – листя рослини камелія китайська. Відмінність цих двох напоїв – ступінь ферментації. Здавалося б, чим менше сировина піддається обробці, тим більше корисних речовин зберігається в ній. Так, частково це так. Але якщо чорний чай при ферментації втрачає деякі амінокислоти й вітаміни, то він збагачується такими корисні речовини як теафлавіни та теарубігіни.
Завдяки теафлавінам чай стає більш приємним і чистим на смак, має виражений аромат. Теарубігіни додають напою насиченість, підсилюють тонізуючий ефект настою та володіють терпкими властивостями.

Чорний чай і його користь для організму

У чому ж користь чаю? Як він впливає на організм? Отже, виділимо найосновніші корисні властивості чорного чаю:
•   зміцнює імунітет;
•   знижує рівень «поганого» холестерину;
•   нормалізує процеси травлення;
•   підвищує концентрацію уваги.
Також при регулярному вживанні чорний чай є дієвою профілактикою серцево-судинних і онкологічних захворювань, інсульту.

При скачках тиску

Особливо корисні властивості чаю (саме чорного) можна відчути в тих випадках, коли потрібно, наприклад, нормалізувати тиск і забезпечити збереження ефекту на кілька годин. Настій регулює судинний тонус. Завдяки даній перевазі, чорний чай можуть вживати як гіпотонікам, так і гіпертоніки: для підвищення і пониження тиску відповідно. Зелений чай діє інакше. Після вживання напою тиск підвищується, а через кілька хвилин може знизитися ще більше. Тому користь і шкода чаю визначається індивідуально.

При проблемах з шлунково-кишковим трактом

При отруєнні також допоможе чорний чай. Вживання настою сприяє зниженню почуття нудоти. Більш того, чорний чай прискорює процес відновлення корисної мікрофлори в кишечнику.
Деяким чорний чай подобається завдяки його невибагливості. Заварювати продукт можна прямо окропом без попередньої підготовки (прогрівання посуду) і вживати вже через кілька хвилин. Настій має гарний янтарно-коричневий колір і приємний насичений аромат. Звичайно ж, щоб чорний чай був смачним – він повинен бути якісним. У нас в асортименті ви знайдете саме такий.