Відкриваєм нові горизонти: куштуємо суміш чорного чаю з зеленим фото

Відкриваєм нові горизонти: куштуємо суміш чорного чаю з зеленим

Чорний і зелений чай - це не різні рослини, як багато хто помилково вважає. Насправді, чайне листя може бути зібране з одного куща, але по-різному оброблене. Чорний чай отримують шляхом ферментації – окислення дубильних речовин. Листок скручують, піддають термічній обробці, потім висушують, щоб сік чайного листка перейшов у твердий стан. У готовому чорному чаї відсоток вмісту кофеїну суттєво знижується, тому його дозволено вживати без обмежень за станом здоров'я.

Зелений чай спочатку обдають парою, після чого скручують і підсушують до 60% вмісту вологи. Ферментації листя не піддається, тому практично повністю зберігає всі властивості, якими наділене в свіжому вигляді. Зелений чай добре вгамовує спрагу, тонізує, збагачує організм вітамінами, мікроелементами та іншими корисними речовинами. При цьому його не рекомендовано вживати у великій кількості, як і інших кофеїновмісних напоїв.

Властивості суміші чорного і зеленого чаю

Поєднавши в єдину композицію чорний і зелений чай, ми отримаємо унікальний купаж, що включає всі корисні якості обох видів:

- зміцнює серцево-судинну систему;

- зв'язує вільні радикали і виводить токсини;

- покращує роботу шлунково-кишкового тракту;

- збагачує організм вітамінами С, В1, РР, дубильними речовинами;

- запобігає окисленню клітин мозку.

Крім того, суміш чорного і зеленого чаю дозволяє вільно засвоюватися кальцію і знижує рівень цукру в крові.

Як приготувати суміш чорного з зеленим чаю

Щоб суміш чорного і зеленого чаю мала потрібний ефект, необхідно з'єднувати між собою крупнолистові сорти високої якості, які оброблені за спеціальною технологією і зберігаються в правильних умовах. Пропорції можна взяти на свій розсуд. Залежно від співвідношення чорного і зеленого чаю, напій буде мати різні смакові характеристики, колір і аромат настою. Кожен чайний гурман зможе підібрати собі ідеальний мікс і насолоджуватися ним з подвійною користю для організму.

Варто також спробувати вже готовий змішаний чай, де пропорції підібрані для найкращого розкриття якостей напою: смаку, аромату. ТМ «Мохан» пропонує на ваш вибір цілу колекцію чаю вищого сорту, до складу якого входять чорний і зелений крупнолистовий чай, вирощений на високогірних плантаціях Шрі-Ланки. Багатою палітрою смаку і насиченим ароматом наділені, «Королівська мрія», «Тисяча і одна ніч» та купаж з лісовими ягодами та саусепом – яскраві букети листя чорного і зеленого чаю, натуральних фруктів і квітів.