Звідки в чайному пакетику пластик  фото

Звідки в чайному пакетику пластик

У дуже холодні дні приємно випити чашку гарячого чаю зі зручного пакетика з лимоном і медом. Але тепер ми виявили, що заспокійливий зимовий напій може включати в себе і дозу мікропластика.

Ви, ймовірно, будете шоковані, дізнавшись, що багато чайних пакетиків містять до 25% пластика. Насправді, ні хто про це не знав, поки не з'явилося відео з лабораторними дослідженнями від BBC.

 

Що таке мікропластик

Мікропластик - це частинки пластику, їх розмірів в декількох нанометрів. Джерелом мікропластика є пластикові вироби. Останнім часом він викликав стурбованість багатьох єкологов.

Ряд досліджень показав, що в організмі морських мешканців знаходиться велика кількість частинок мікропластика. Також було встановлено, що він міститься в 83% зразків водопровідної води по всьому світу.

Раніше чайні пакетики виготовлялися в основному з паперу, але зараз багато виробників стали переходити на пластикові сіточки. Крім забруднення навколишнього середовища, вони можуть бути небезпечними для людини - нагрівання пластику призводить до його руйнування.

 

Звідки в чайних пакетиках пластик

Щоб пакетики запаювалися і зберігали свою форму в гарячій воді, в них додається пластиковий полімер, а саме поліпропілен. Незважаючи на те, що кількість пластику, що міститься в чайних пакетиках, мінімальна - і може варіюватися в залежності від виробника - його кількість в організмі накопичується.

Чайні пакетики «в формі подушки» мають гофрований край квадратної або круглої форми і часто виготовляються із суміші паперових і пластикових тканих волокон. Мішок запечатується за допомогою тепла, і пластик запаює його.

Так звані, "шовкові пакетики" майже завжди виготовляються з пластика, а не з шовку, як випливає з назви. Пластик, використовуваний в цих сумках, зазвичай являє собою харчовий нейлон.

«Пакети з нитками і бирками» закриваються шляхом складання пакета і зшивання нитками або скобами. Хоча ці пакети не вимагають пластика для герметизації, вони можуть містити поліпропіленові волокна, щоб зберігати форму пакета в гарячій воді.

Дослідження, проведене канадськими університетом Макгілла в 2019 році, показало, що «замочування одного пластикового пакетика при температурі заварювання (95 ° C) вивільняє приблизно 11,6 мільярда мікропластиків і 3,1 мільярда нанопластиків в одну чашку напою».

 

Що робити

Дивно, як багато речей зроблено пластику. Він є скрізь, навіть у таких простих речах, як чайні пакетики. Можливо, зараз саме час почати вживати розсипний чай. Якщо ви шукаєте кращий смак, більше користі для здоров'я і відсутність пластику, вам слід вибрати цей варіант.

У відео нижче показано, як перевіритивдома пакетики з чаєм на наявність пластика.