Користь зеленого чаю і популярні способи приготування напою фото

Користь зеленого чаю і популярні способи приготування напою

Є сумніви щодо того, що зелений чай корисний? Сподіваємося, що прочитавши цю статтю, ви зміните думку та полюбите цей настій. І, завдяки нашим рекомендаціям, зможете приготувати кращий зелений чай для себе.

Корисні властивості зеленого чаю

Мабуть, почнемо з основних плюсів даного напою. Зелений чай:
• Поживний, оскільки містить білок (від 15 до 25% залежно від сорту). Можливо саме ця властивість посприяла тому, що китайці та японці стали не тільки заварювати листя камелії азіатської, але й додавати його в салати, супи та інші страви.
• Має жироспалювальний ефект – проводилися спеціальні дослідження, в ході яких учені з'ясували, що зелений чай прискорює процес згоряння жиру на 17%. Крім того, БАДи на його основі сприяють зниженню шкідливого холестерину, поліпшення чутливості до інсуліну й толерантність до глюкози.
• Корисний, оскільки містить в собі приблизно 300 з'єднань. Деякі з них поки не вивчені, але з упевненістю можна сказати, що при вживанні напою організм отримує безліч вітамінів (C, P, B, K, PP, A, D, E) і мінералів (фтор, цинк, йод, мідь, марганець , фосфор, кальцій).
То який зелений чай найкращий? Звичайно ж, він повинен бути якісний. Сировину якої країни походження варто вибирати? Тут все залежить від індивідуальних смакових переваг. На нашому сайті великий асортимент якісного цейлонського чаю – рекомендуємо спробувати.

Способи приготування зеленого чаю

Як приготувати смачний зелений чай? Способів багато. Давайте познайомимося з найпопулярнішими:
• По-японськи – листя розтираються в порошок (для цього використовується спеціальна порцеляновий ступка) і всипаються в попередньо прогрітий фарфоровий чайничок. Сировину заливають гарячою водою (температура близько 60 ° С) з розрахунком 500 мл рідини на 100-120 г подрібненого чаю та починають збивати спеціальним рисовим вінчиком. За своєю консистенцією напій схожий на рідку сметану. Він міцний та терпкий.
• По-англійськи – чай заварюється окропом з розрахунку 150 мл води на 1 ч.л. сировини. Поки напій настоюється, в заздалегідь нагріті чашки наливається тепле молоко (2-3 ст.л.). Після цього вливається настій.
По-китайськи – в гайвань (спеціальна чашка з кришкою) всипається 4-5 г сировини й заливається гарячою водою (температура близько 90-95 ° С) до половини ємності. Після цього напій настоюється 2 хвилини і переливається в піалу для пиття. Використовувати заварку можна 4-5 разів.
Зелений чай рекомендується пити свіжозавареним. Оптимальний час настоювання напою – 3-5 хвилин, при більш тривалій витримці у нього з’являється гіркий присмак.