Який заспокійливий чай пити на ніч, щоб міцно спати до ранку фото

Який заспокійливий чай пити на ніч, щоб міцно спати до ранку

Почнемо з того, що звичайні чорний та зелений чай не підходять для вечірніх чаювань, оскільки в них міститься теїн («чайний» кофеїн), відомий свою здатністю бадьорити. Якщо у вас проблеми зі сном, то такий напій тільки погіршить ситуацію. Інша справа – трав'яні чаї. Про їх заспокійливі властивості знали ще наші далекі предки. Але не поспішайте засмучуватися, що вам доведеться перейти виключно на ромашковий і м'ятний чай. Асортимент заспокійливих трав'яних напоїв набагато ширший. Записуйте.

М'ята і меліса

Один з найпопулярніших напоїв, що сприяють швидкому засинанню. Трави можна заварювати разом та кожну окремо, додавати до інших настоїв. Вони приємні на смак та корисні як в свіжому, так і в сушеному вигляді. З переваг м'яти також: знеболюючий та розслабляючий ефекти.

квіти липы

Липа

Квіти липи мають седативні властивості та допомагають швидше налаштуватися на відпочинок. Стакан такого настою за півгодини перед сном надає заспокійливий ефект: нормалізує артеріальний тиск і серцевий ритм, знімає стрес.

Лаванда

Лаванда

Ароматні гілочки цієї рослини ще в давнину клали біля подушки, щоб поліпшити сон. Запах лаванди заспокоював і знімав тривожність. А ось чай з цією травою ще більш корисний – допомагає впоратися навіть з депресивними станами.

Материнка

Материнка

Ще одна трава з седативними властивостями, допомагає нормалізувати сон. Настій з її листя та суцвіть допомагає розслабитися і заспокоїтися. Крім того, такий чай лікарі рекомендують пити в сезон застуд проти кашлю. Настоєм з материнки дуже корисно вмиватися при проблемній шкірі.

Валеріана

Валеріана

При порушеннях сну, пов'язаних з розумовою й фізичною перевтомою, валеріана вважається одним з найефективніших натуральних засобів. Крім заспокійливої, рослина має протизапальну та знеболюючу дію.

Якщо ж трав'яні настої вам зовсім не до душі, то тоді на вечір вибирайте неміцний чорний чай з молоком та медом. А ось вживання зеленого перенесіть на ранок – він добре тонізує й налаштовує на робочий лад.