Головне про користь зеленого чаю та його позитивні властивості фото

Головне про користь зеленого чаю та його позитивні властивості

Зелений чай є одним із найдавніших ліків. Настій використовували як для профілактики, так і для лікування різних захворювань. У цій статті ми розберемо корисні властивості зеленого чаю та розповімо про застосування напою у боротьбі з деякими недугами.

Що корисного у зеленому чаї

Спочатку давайте розберемося, чим корисний зелений чай. У складі сировини є три важливі компоненти, саме завдяки позитивній дії яких напій цінується. Це:

- теїн (алкалоїд, чайний кофеїн) – тонізує, підтримує енергетичний баланс в організмі, стимулює працездатність, як розумову, так і фізичну;

- танін – сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, покращує процеси травлення, виводить з організму радіоактивні речовини, має дезінфікуючі властивості;

- катехіни – мають відмінні антиоксидантні властивості, що позитивно впливають на нормалізацію ваги, є природним детоксом.

На вищевказаній інформації корисні властивості зеленого чаю не закінчуються. Важливо відзначити, що напій містить рідкісний вітамін Р, який здатний запобігати різноманітним запаленням, отруєнням, алергічним реакціям. Також ця речовина благотворно впливає на зміцнення серцево-судинної системи та імунітет.

Від чого допомагає зелений чай

Найбільш відомими властивостями зеленого чаю є антиоксидантне та тонізуюче. Регулярне вживання позитивно впливає на організм загалом: покращує стан шкіри, дарує заряд енергії та сил, зменшує сонливість, бореться з депресією.

Допомагає зелений чай і при боротьбі із застудними захворюваннями. Напій покращує обмін речовин та прискорює процес виведення токсинів з організму. До того ж настій має протизапальні властивості, за рахунок чого настає полегшення перебігу захворювання.

Зелений чай сприяє виведенню «зайвої» води з організму та зняттю набряків за рахунок своєї сечогінної дії. При захворюваннях сечостатевої системи вживання настою дозволить полегшити їхній прояв.

Як правильно приготувати зелений чай

Смак майбутнього напою залежить від якості води. Вона має бути м'якою: або попередньо замороженою/розмороженою, або джерельною. Також можна взяти очищену бутильовану воду.

Сировина береться з розрахунком 1 ч.л. зеленого чаю на 200 мл. води. Краще заварювати чай у керамічному, попередньо прогрітому чайничку. Також можна використовувати скляний посуд. Зелений чай заливається кип'яченою гарячою водою 70-80 °С, накривається кришкою й настоюється 1-3 хвилини.