Навіщо японці смажать чай чи що таке ходзіча фото

Навіщо японці смажать чай чи що таке ходзіча

Вважається, що чай виник у Китаї близько 2700 до н.е., де його спочатку пили з лікувальною метою, а потім зрештою він став частиною щоденного раціону. Британські колоністи принесли чай до Індії та Шрі-Ланки у 1830-х роках, після чого морська торгівля допомогла поширити його по всьому світу у багатьох культурах харчування.

Заспокійливий ритуал чаювання зберігає свою популярність у всьому світі: у 2020 році було випито понад 600 000 тонн чаю. Очікується, що це число зростатиме, оскільки дедалі більше людей усвідомлюють користь здоров'ю від вживання напою.

Якщо ви шукаєте чай з низьким вмістом кофеїну, але багатим смаком та корисними властивостями, зверніть увагу на японський чай Ходзіча.

 

Що таке чай ходзіча

Ходзіча (ходжича) виготовляється шляхом пропарювання та обсмажування тугих рулетів з кількох компонентів чайної рослини, включаючи листя, стебла або гілочки, які також можна подрібнити на порошок. В результаті виходить чай коричневого кольору з багатим, привабливим, майже пшеничним ароматом, який швидше затишний, ніж яскравий.

Ходзіча в перекладі з японської означає «смажений чай», і цей вид чаю був уперше створений у Кіото приблизно 1920 року. Процес обсмажування зменшує вміст кофеїну, що робить його підходящим вибором для чутливих до кофеїну людей або бажаючих споживати його менше — інші види смаженого чаю, такі як кукіч, взагалі не містять кофеїну. Таким чином, цей чай ідеально підходить для вечірнього пиття.

 

Як пити чай ходзіча

Якщо ви можете знайти тільки листя, рекомендується подрібнити їх у кавомолці, щоб зробити свій власний порошок. Якщо ж вам вдалося знайти порошок, вибирайте найтемнішу обсмажування для максимально багатого смаку. Ходзіча смачна у гарячому вигляді.