Чим корисний імбирний чай і кому протипоказаний фото

Чим корисний імбирний чай і кому протипоказаний

Існує думка, що імбирний корінь - панацея при хворому горлі, а чаї, настої та відвари з імбиром мають антибактеріальні властивості, знімають запалення та незамінні при застудах. Частка правди у цьому є. Продукт насправді активізує струм крові в проблемних слизових оболонках ротової порожнини, згладжує неприємні симптоми, але він ніяк не підходить для лікування в гострій стадії.

Властивості імбирного кореня

1. Імбир - природний стимулятор травлення та ШКТ. Він пригнічує метеоризм, є натуральним спазмолітиком та перешкоджає застою жовчі.
2. Якщо з'їсти чайну ложку натертої м'якоті імбиру, зменшиться нудота. Причому причина її не має значення, чи то отруєння, заколисування чи вагітність.
3. Людям, які страждають на мігрені і ревматоїдний артрит, імбир допомагає впоратися з нападами і притупити біль. Такий ефект досягається рахунок зняття в організмі запалень і набряклості.

Побічні ефекти

Імбир у свіжому вигляді містить у собі до 3% масляного ефіру. Але при всій його користі це неабиякий подразник. Невгамовне споживання свіжої м'якоті та напоїв з імбиром, здатне спровокувати біль, печію та кольки в області епігастрії, а також алергічні реакції. Тому шлуночникам та алергікам слід бути акуратними не тільки зі свіжим імбиром, а й з питвом на його основі. Не варто дозволяти собі понад 3 чашки імбирного чаю на добу.